Toimitusruuhka

Toimitusruuhkasta ja kesälomasta johtuen Porin Matti tulisijojen toimitukset menevät elokuulle

Aika laittaa mökki talviteloille – näin ehkäiset kosteusongelmat ja helpotat kevätkauden aloitusta

Aika laittaa mökki talviteloille – näin ehkäiset kosteusongelmat ja helpotat kevätkauden aloitusta

Kesäiset mökkipäivät ovat vähitellen vain muistoja puhelimen kuvagalleriassa, ja on aika alkaa miettiä tulevaa kylmää kautta. Syksyllä on hyvä hetki kiinnittää huomio mökin kunnossapitoon, sillä mökin laittamisella talvikuntoon voi ehkäistä muun muassa kosteusongelmia ja helpottaa tulevan kevätkauden aloitusta. Sieltä se nimittäin taas saapuu!

Juukalaisen Raksituotteen innovaatio Pöhiskö-aurinkoilmapuhallin on kehitetty nimenomaan parantamaan mökin – tai muun tilan – sisäilmaa ja edistämään puulämmityksen toimivuutta.

Pöhiskö käyttää lähteenään aurinkoa. Puhallin paitsi toimii aurinkoenergialla, se myös kerää auringon lämpöä sisäänsä. Auringonpaiste lämmittää ulkoyksikön sisällä olevan lämmönkeruupinnan, josta lämpö siirtyy Pöhiskön ilmatilaan ja sieltä puhaltimen kautta sisälle mökkiin.

Kun ilma poistuu rakennuksesta poistoventtiilin kautta, se vie mennessään kosteuden ja tunkkaisen hajun. Pöhiskön puhaltama ilma kuivattaa myös tulisijaa, jolloin uunin toiminta paranee ja palaminen tehostuu.

Sisäänrakennetun aurinkopaneelin ansiosta puhallin toimii täysin itsenäisesti, eikä se tarvitse lainkaan ulkoista virtalähdettä. Kesällä Pöhisköstä saa myös viilentimen sen käännettävän puhaltimen ansiosta.

Ekologista ja edullista lämpöä

Koska Pöhiskön tavoitteena on pienentää kotitalouksien energiakustannuksia ja parantaa viihtyvyyttä, sen kaveriksi sopii yksi markkinoiden pieniruokaisimmista tulisijoista, kotimaisen muotoilun helmi Porin Matti. Sekä Matti että Pöhiskö valmistetaan käsityönä Pohjois-Karjalassa. Yhdessä ne ovat edullinen ja ekologinen tapa lämmittää mökkiä ja pitää huolta huoneilmasta.

Porin Matti lämmittää mökin parilla maitopurkin kokoisella pesällisellä ja luovuttaa sisätilaan miellyttävää lämpöä jopa kymmenen tunnin ajan. Pöhiskö puolestaan puhaltaa parhaimmillaan 25 astetta ulkolämpötilaa lämpimämpää ilmaa ja toimii näin ollen myös lisälämmönlähteenä vähentäen sähkön tarvetta.

Jos siis haluat satsata mökkisi sisäilman laatuun ja pienentää energiankulutusta, haki Porin Matti ja Pöhiskö nyt yhteishintaan 2 600€. Toimitusaika on noin kaksi viikkoa.

Tulisija ja aurinkopuhallin yhdessä

  • Ekologinen ja tehokas lämmönlähde
  • Pitää huoneilman hyvänä
  • Miellyttävä lämpötila
  • Kotimaista käsityötä
  • Pöhiskö toimii myös viilentimenä käännettävän puhaltimen ansiosta
  • Nopea toimitus, vain 2 viikkoa
Osta Matti ja Pöhiskö verkkokaupasta!

Muista nämä, kun laitat mökkiä talviteloille!

Mökin ilmanvaihtoa kannattaa edistää myös itse jättämällä tulisijojen pellit, tuhkaluukut ja ilmanvaihtoluukut talveksi raolleen, jotta kosteus pääse haihtumaan pois. Savupiipun luukku on hyvä suojata siten, että ilma pääsee kulkemaan hormin kautta mökin ollessa talviteloilla.

Puulämmitteistä mökkiä tulee talvella lämmittää maltillisesti. Liiallinen lämmittäminen ja suuret lämpötilanvaihtelut voivat vaurioittaa hormia, varsinkin, jos tulisija on vähällä käytöllä. Hormit on tärkeää myös nuohota säännöllisesti, koska niihin kertyvä noki ja roska lisäävät tulipalon riskiä. Sopiva nuohousväli on rakennuksen käyttöasteesta riippuen 1–3 vuotta. Kun valmistelet mökkiäsi talvikuntoon, muista tarkistaa hormien ja tulisijojen kunto ja tyhjentää tuhkaluukku.

Siirry verkkokauppaan