Näin teet tulisijasta osan kodin sisustusta

Näin teet tulisijasta osan kodin sisustusta

Tulisija on paitsi käytännöllinen ja ekologinen lämmönlähde, myös erinomainen lisä kodin sisustukseen. Se luo sisätilaan lämpöä ja tunnelmaa, minkä lisäksi Porin Matin kaltainen, moneen makuun muunneltavissa oleva designuuni kaunistaa kotia kuin kotia. Porin Matti on saatavana useissa eri sävyissä, joten se miellyttää monenlaista sisustajaa. Tässä muutamia tapoja hyödyntää Porin Mattia kodin sisustuksessa.

Tee uunista kodin keskipiste

Sijoita Porin Matti kodin paraatipaikalle. Tällöin katse kiinnittyy välittömästi virtaviivaiseen uuniin ja elävään tuleen. Voit tehdä Matista taideteosmaisen asentamalla sen taustalle seinäkehyksen tai käyttämällä sen ympärillä erilaisia materiaaleja, kuten kiveä tai puuta, jotka täydentävät huoneen tyyliä.

Viherkasvit ovat edelleen erittäin suosittuja sisustuksessa. Ne ovat myös edullinen ja ekologinen sisustuselementti. Kokeile esimerkiksi vehreitä isolehtisiä kasveja ja amppeliin ripustettavia köynnöksiä.

Porin Matti turkoosi

Somista tulisija omannäköiseksi

Vuonna 2023 vahvoja trendejä sisustuksessa ovat kestävä kehitys ja luonnonmateriaalien käyttö. Ekologiset valinnat, kuten kierrätysmateriaalit, puu, kivi ja kasvikuidut, ovat suosittuja sisustuksessa. Kestävän sisustuksen periaatteet näkyvät esimerkiksi ekologisissa huonekaluissa, tekstiileissä ja koriste-esineissä.

Kynttilät, kasvit ja sisustustekstiilit tekevät uunin edustasta entistä kotoisamman. Laita uunin päälle tai viereen erilaisia kynttilänjalkoja tai ripusta sen yläpuolelle amppelikasveja. Myös koristeelliset kukkaruukut tai pärekorissa oleva puupino ovat hyviä tunnelman lisääjiä.

Porin Matti terrakotta

Yhdistele sisustuksessa rohkeasti materiaaleja ja värejä

Tänä vuonna sisustuksessa nähdään rohkeita värivalintoja. Karkkimaiset pastellisävyt, kuten pehmeä vaaleanpunainen, mintunvihreä ja hempeä keltainen, tuovat kotiin raikkautta. Lisäksi nähdään rohkeita väriyhdistelmiä, kuten syvää sinistä yhdistettynä kirkkaaseen oranssiin tai murretun vihreän ja ruosteen sävyjä yhdistettynä.

Käytä vastavärejä ja lähisävyjä korostamaan uunin omaa väriä. Asenna tulisijan ympärille kaunis luonnonkiviseinä, käytä puisia yksityiskohtia tai ripusta seinälle värikäs ryijy.

Porin Matti havu

Hyödynnä uunin ympäristö sisustuksessa

Porin Matin pinta ei kuumene polttavaksi, joten uunin ympäristöä voi turvallisesti hyödyntää myös säilytystilana. Jos ympärillä on tarpeeksi tilaa, asenna seinälle hyllyjä tai kaappeja, joihin voit sijoittaa esimerkiksi kirjoja, koriste-esineitä tai vaikka polttopuita. Tämä ei ainoastaan hyödynnä tilaa tehokkaasti, vaan luo myös käytännöllisyyttä ja toiminnallisuutta sisustukseen.

Porin Matti metalli

Rakenna uunin edustalle laiskanlinna

Rakenna Porin Matin ympärille viihtyisä istumapaikka – koska mikäpä on parempi tapa nauttia uunista kuin tuleen tuijottelemalla. Sijoita nojatuolit, säkkituolit tai istuintyynyt aitiopaikalle, somista ne sisustustyynyillä ja vilteillä ja istahda ihailemaan valkeaa.

Kerrostaminen ja tekstuurit luovat sisustukseen mielenkiintoisia kontrasteja. Käytä erilaisia kangas- ja materiaalipintoja, kuten samettia, marmoria, betonia ja metallia. Yhdistele erilaisia tekstiilejä, kuten villaa, pellavaa ja rottinkia, luomaan lämpöä ja kodikkuutta.

Osta oma Porin Mattisi kätevästi verkkokaupasta